COVID-19

Til alle nåværende og kommende kunder i disse tøffe tider. Vi gjør det vi kan for å unngå viruset. Vi er i drift og tar de hensyn vi må ta. Dette gjelder håndhygiene, vask av verktøy som noen av tiltakene.
Rørleggertjenester i Vinderen Rør

Ministeren: Ring rørleggeren nå!

Beredskapsministeren oppfordrer privatkunder til å benytte anledningen akkurat nå til å ringe rørleggeren for å fikse vasken som lekker. Regjeringen understreker hvor viktig det er at du, til tross for covid-19 får mulighet til å krysse kommunegrensene for å arbeide.

– Hvis man har et vindu som bør skiftes, lamper som skal kobles opp, eller en vask som lekker, så kan dette være et veldig fornuftig tidspunkt å få gjort noe med det på.

Trygt!

Det konstaterer justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Til NTB forklarer hun hvorfor regjeringen oppfordrer til å bruke snekkere, rørleggere og elektrikere akkurat nå:

– Hvis både håndverkeren og den som bruker håndverkeren er frisk og ikke i karantene, så kan man gjerne bruke håndverkere. Her, som på alle andre områder nå, så handler det om å ta sine forholdsregler. Hold avstand, ha god håndhygiene og unngå fysisk kontakt, sier hun.

Likevel er det mange som vil unngå å ha inn rørleggeren i huset akkurat nå grunnet covid-19. Mediene forteller historier om borettslag som har bestilt rørlegger eller ventilasjonsmontør, men at mange nekter å slippe dem inn.

– Hold hjulene i gang

Statssekretær Lars Jacob Hiim er ikke glad for historier om håndverkere som kunne gjort en jobb, men ikke får mulighet. Han snakker til Nemitek.no på vegne av en travel Monica Mæland.

– Det er viktig at hjulene holdes i gang, og det er viktig at de som kan jobbe, får jobbe. Håndverkerne bidrar til produktiviteten i samfunnet vårt, i tillegg til at arbeidet deres er viktig knyttet til nybygg, vedlikehold og reparasjon, understreker Hiim.

Han har merket seg at noen forteller om problemer med å krysse kommunegrensene, og at det også hindrer håndverkere i å arbeide:

Nødvendige kjøreturer

– Vi har flere ganger i løpet av den siste uken understreket hvor viktig at det er at næringsdrivende får krysse kommunegrenser. Det kan være at man bor på den ene siden av kommunegrensen og jobber på den andre. Det kan være nødvendig vedlikehold som krever fagpersoner. Det kan være frakt av nødvendige materialer, det kan være så mye. Vi jobber nå med en veileder for at kommunene skal få oversikt over regelverket og hvilke avveininger de må gjøre blant annet for å fortsatt kunne drive med næringsvirksomhet.

Torsdag fortalte Nemitek.no hvordan barnehageplass bidrar til å redde Orkland VVS fra konkurs. Lars Jacob Hiim vil ikke åpne for at barnehageplass til rørleggeren blir standard:

– Det er personer som jobber i samfunnskritiske virksomheter som kan få dette. Vi har laget en nasjonal liste på dette, som vurderes løpende. Men det er lokalt beslutningene fattes om hvem som skal få det, sier han.

Kilde: Nemitek.no