Dusjkabinett – det trygge alternativet

Lurer du på om du skal velge, dusjkabinett, dusjvegger eller nisje? Her er noen av fordelene du får ved å velge dusjkabinettet.
Sofia dusjkabinett - Vinderen Rør

Velg en fagperson du kan stole på

I et ordentlig dusjkabinett dusjer du i et kar som er omsluttet av flere vegger, med en skyvedør eller en eller to slagdører i front. Dette gir vern til gulvet og veggene på badet ditt, ettersom de ikke får den belastningen som daglig eller jevnlig dusjing fører til. 

Tidligere var dusjkabinett en klønete og tungvint løsning som gjerne tok opp mer plass enn man hadde, og var dyrere enn alternativene. I dag får du utallige lekre design og gode løsninger på dusjkabinettene, og du kan velge og vrake blant gode tilbud og fortsatt få høy kvalitet. 

Det er mange fordeler ved å benytte seg av et dusjkabinett fremfor dusjvegger. 

Bedre sikring mot fuktskader med dusjkabinett

Det er ingen hemmelighet at fuktskader er dyrt, langtekkelig og høyt på listen over uønskede situasjoner. Hvert år får tusenvis av hjem i Norge fuktskader på våtrom, og spesielt på bad. Disse kan komme av direkte lekkasjer, eller som et resultat av belastning over tid. 

Dersom du har dusjvegger eller nisje på badet ditt, har du en relativt stor påkjenning på vegger og gulv når det kommer til fukt. Både dusjnisjer og dusjvegger er løsninger som kun består av en eller flere vegger, noe som gjør at alt vann som blir brukt i løpet av en dusj kommer i direkte kontakt med badets gulv og resterende vegger. 

Ved å benytte deg av et dusjkabinett fjerner du denne påkjenningen helt, og du slipper å bekymre deg for slike fuktskader. Vannet samles i dusjkaret i bunnen og blir ført rett ned i sluk via rørsystemet under kabinettet. Dette er den optimale løsningen dersom du er bekymret for hva badet ditt tåler av fukt.

Skån overflaten på badet

Enten du har lagt fliser, har satt inn nye dusjvegger eller har eldre varianter som vinyl eller tapet, må du være forsiktig med hvordan du behandler det. Dette gjelder alt fra vaskemidler og rengjøring til direkte bruk. 

I dag tåler de fleste fliser og baderomsplater stor påkjenning av fukt. Det de ofte ikke tåler er denne påkjenningen over lang tid. Skulle det oppstå en sprekk eller skade i en fuge, kan dette være nok til at det oppstår en fuktskade bak flisene. Ofte viser ikke veggen tegn på at det befinner seg fuktskade bak dem før det er for sent. 

Ved å sette inn et dusjkabinett trenger du ikke ta hensyn til dette lenger. I stedet kan du nyte de flotte baderomsveggene dine bekymringsfritt i mange år fremover. Ettersom du kan velge mellom mange moderne og pene modeller fra flere merker, kan du også sikre deg et dusjkabinett som passer inn på ditt bad, uansett hvilken stil du har.

Pusse opp hele badet? Vårt søsterselskap Vinderen Bad & Våtrom kan ta seg av hele prosjektet! 

Spar penger med dusjkabinett

Forsikring av hus og hjem er dyrt nok som det er. Vannlekkasje, fuktskader, mugg og andre skader som kan oppstå i våtrom er alltid de dyreste å sette i stand, både for deg og for forsikringsselskapet ditt. 

Der du minimerer risiko i ditt hjem, som ved installering av komfyrvakt, alarmsystem, lekkasjestopper eller et dusjkabinett, bidrar du til å gjøre jobben til ditt forsikringsselskap enklere. Derfor kan du ofte få billigere forsikring ved å investere i et dusjkabinett. 

Et dusjkabinett er også i seg selv veldig mye billigere enn å renovere dusjsonen slik at du kan sette inn dusjvegger, dersom badet ditt ikke allerede har dette. Hvis du i tillegg inkluderer prisen for alt arbeid fra riving og legging av nytt belegg på gulv og vegg helt ned til membranen i beregningen, kan det være mye å spare.

Øk verdien på boligen

Det er mange måter å øke verdien på en bolig på. Heldigvis for deg er det ikke alle måtene som krever stor oppussing eller store investeringer. Visste du at du kan få en bedre vurdering av boligen din kun ved å investere i et dusjkabinett på badet?

Dersom du på et tidspunkt ønsker å selge boligen din vil et dusjkabinett, i de aller fleste tilfeller, telle svært positivt i salgsoppgaven din. Et dusjkabinett er en trygg og skånsom løsning, og er det noe vi mennesker søker er det trygghet – spesielt i et rom som ofte kan by på uventede utfordringer.

Ditt nye dusjkabinett fra Vinderen Rør

Vinderen Rør står klare til å hjelpe deg med installeringen og monteringen av ditt nye dusjkabinett. Hos oss kan du alltid finne et alternativ som passer til ditt behov og din personlighet. 

Vi har flotte dusjkabinett i svært høy kvalitet fra leverandører som Vikingbad, Porsgrunn Showorama, Macro Design, INR og IFØ. Disse produserer flere ulike modeller og design, størrelser, dørløsninger og utsmykninger. 

Ta gjerne kontakt med oss allerede i dag dersom du ønsker å fornye badet ditt og høste alle godene som kommer med et helt nytt dusjkabinett!

Flere artikler

Vedlikehold av din gamle bergvarmepumpe: En nødvendig guide for optimal ytelse

Når vinterkulden setter inn, er det din gamle bergvarmepumpe som sørger for behagelig varme i hjemmet ditt. Men visste du at regelmessig vedlikehold av bergvarmepumpen ikke bare forlenger dens levetid, men også sparer deg for kostbare reparasjoner og energiforbruk? Denne artikkelen gir deg en grundig oversikt over viktigheten av vedlikehold, tegn på at din bergvarmepumpe trenger oppmerksomhet, en praktisk vedlikeholdsguide, og råd om når du bør søke profesjonell hjelp. La oss dykke inn i hvordan du kan sikre at din bergvarmepumpe fortsetter å fungere effektivt år etter år.

Les mer
Fast rørlegger - Vinderen Rør

Her er fordelene du får med fast rørlegger

Mange rørleggerbedrifter tilbyr rammeavtaler til bedrifter og borettslag, men visste du at du kan få en lignende avtale som privatperson? Hos Vinderen Rør tilbyr vi fast rørlegger til alle privatkunder som ønsker det.

Les mer