Slik kan du freshe opp badet uten at det koster skjorta

Er du lei av det gamle badet ditt? Totalrenovering av baderommet kan være en kostbar affære, men heldigvis er det mye du kan gjøre for å freshe opp badet og gi det et friskt pust – uten at koster deg altfor mye.
Freshe opp badet - Hovedbilde - Vinderen Rør

Velg en fagperson du kan stole på

Før du går i gang med å freshe opp badet er det viktig at du gjør deg kjent med badets tilstand. Det er ingen som er tjent med å gjøre overfladiske forbedringer på et bad med grunnleggende feil eller mangler, gamle rør eller en membran som ikke er tett.

Dersom badet er mer enn 25-30 år gammelt bør du vurdere om du kan ta deg råd til en totalrenovering av rommet, som også inkluderer fornying av rør, sluk og membran.

Er badet derimot i generelt god stand, mindre enn 25 år gammelt og har en intakt membran har du mange gode muligheter til å gi badet et frisk og ny følelse til en rimelig pris.

Skift ut baderomsmøblene

En enkel måte å gi badet en ny stil på er å skifte ut de gamle baderomsmøblene. 

Speilskap, servant og ulike oppbevaringsløsninger er som oftest noe av det første du legger merke til når du kommer inn på badet. Ved å skifte ut gamle, slitte og utdaterte møbler vil badet umiddelbart se freshere ut.

Ønsker du et stilren og klassisk bad? Sterke kontraster og livlige farger? Eller kanskje en moderne retrostil? Valgmulighetene er mange, så bruk litt tid på å finne inspirasjon til ditt drømmebad.

Mal veggene og legg nye fliser

Dersom du ønsker å gå grundigere til verks kan du rette siktet mot vegger, tak og gulv. 

Et par med strøk maling på slitne vegger og tak kan gjøre underverker for følelsen du får når du går inn i baderommet. Bare husk å velge en god våtromsmaling som tåler fukt og direkte kontakt med vann – og er godkjent etter gjeldende krav til tetthet.

Hva så med gulvet? Hvis baderomsflisene er hele, men slitte eller utdaterte, kan en smart løsning være å legge flis på flis. Det er ikke alltid nødvendig å fjerne eksisterende fliser, eller pigge opp gulvet. Dersom badet er under 25 år gammelt, varmekablene i gulvet er relativt nye og membranen er intakt kan du legge nye fliser oppe på de gamle. 

Det vil være en langt rimeligere løsning, og kan gi et like godt resultat dersom de ovennevnte kriteriene er møtt.

Husk likevel at det kan hende rør må forlenges når gulvet heves, og at dette bør utføres av en fagmann.

Nytt blandebatteri til dusj og servant

For å gi skape et helhetlig og friskt inntrykk på badet kan det også være en god idé å investere i nye blandebatterier til servant og dusj som matcher stilen til nye fliser, vegger og baderomsmøbler.

Her finnes det mange rimelige varianter, men vi anbefaler å gå et hakk eller to opp i pris for å sikre god kvalitet. Du bør også velge et batteri som er SINTEF-godkjent.

Et nytt dusjkabinett kan også gjøre susen, og gir i tillegg en liten ekstra sikkerhet mot lekkasjer, ved å forhindre at vannet faller direkte på baderomsgulvet når du dusjer.

Små detaljer kan gjøre en stor forskjell

Det er ikke alltid så mye som skal til for å heve det generelle inntrykket av badet. Ofte er det de små detaljene som er avgjørende for å skape et baderom du er komfortabel i.

Stilrene håndkletørkere og knagger, en pen badematte, nye håndklær, grønne planter og noen fine såper er med på å gi den siste finishen som gjør at badet føles som ditt.

Kjenn dine begrensninger

Felles for mange av tipsene over er at dette er oppgraderinger og forbedringer du i stor grad kan gjøre på egen hånd. 

Dersom du er tilstrekkelig praktisk anlagt kan du fint bytte ut baderomsmøblene selv, du kan male vegger og legge flis på flis. Det samme gjelder montering av håndkletørkere og knagger,bruksgjenstander, pynt og planter.

Det er likevel viktig at du kjenner dine begrensninger når du skal freshe opp badet. Ved større inngrep og endringer anbefaler vi på det sterkeste at du konsulterer med en fagperson før du setter i gang. Det sikrer ikke bare badets funksjon og kvalitet, men beskytter deg også mot potensielt store utgifter i fremtiden – eksempelvis ved vannskader som følge av en lekkasje.

Husk at alt arbeid som omfatter membran, rør og koblinger der det er vann under trykk skal utføres av en sertifisert rørlegger. Hvis du gjør dette arbeidet selv vil du ikke være dekket av forsikringen din dersom en skade skulle oppstå.

Få hjelp av fagfolk når du skal freshe opp badet

Enten du skal gjøre små eller store endringer på badet kan vi hjelpe deg med å sikre at du får et resultat av høy kvalitet, som møter alle krav i henhold til forskriftene.

Vi i Vinderen Rør kan bistå med alt av rørarbeid, og gjennom vårt søsterselskap Vinderen Bad og Våtrom kan vi veilede deg trygt gjennom hele prosessen – enten du kun vil freshe opp badet eller ønsker en totalrenovering.

Kontakt oss i dag for å booke en uforpliktende konsultasjon med en av våre sertifiserte fagpersoner!

Flere artikler

Vedlikehold av din gamle bergvarmepumpe: En nødvendig guide for optimal ytelse

Når vinterkulden setter inn, er det din gamle bergvarmepumpe som sørger for behagelig varme i hjemmet ditt. Men visste du at regelmessig vedlikehold av bergvarmepumpen ikke bare forlenger dens levetid, men også sparer deg for kostbare reparasjoner og energiforbruk? Denne artikkelen gir deg en grundig oversikt over viktigheten av vedlikehold, tegn på at din bergvarmepumpe trenger oppmerksomhet, en praktisk vedlikeholdsguide, og råd om når du bør søke profesjonell hjelp. La oss dykke inn i hvordan du kan sikre at din bergvarmepumpe fortsetter å fungere effektivt år etter år.

Les mer
Fast rørlegger - Vinderen Rør

Her er fordelene du får med fast rørlegger

Mange rørleggerbedrifter tilbyr rammeavtaler til bedrifter og borettslag, men visste du at du kan få en lignende avtale som privatperson? Hos Vinderen Rør tilbyr vi fast rørlegger til alle privatkunder som ønsker det.

Les mer