Hvilken varmepumpe bør du velge? Luft-til-luft, luft-til-vann eller væske-til-vann?

Stadig flere velger varmepumpe for å varme opp boligen. Men hvilken varmepumpe bør du egentlig velge, med tanke på dine ønsker og behov?
Varmepumpe - Vinderen Rør

En varmepumpe krever muligens en noe større investering enn tradisjonelle, elektriske varmekilder – men til gjengjeld vil du få merkbart lavere lavere månedlige energiutgifter enn tidligere.

Det du sparer i energiutgifter, dekker vanligvis investeringen i løpet av seks til åtte år.

Gir god komfort med jevn varmefordeling

Varmepumper installeres ofte i kombinasjon med et vannbårent varmesystem. Dette innebærer at vannet varmes opp av en varmekilde, og sirkulerer rundt i boligen gjennom rør i gulvet eller radiatorer.

Resultatet er at du får et behagelig og godt inneklima, med jevn varme som du kan styre med et sentralt varmestyringssystem eller tradisjonelle romtermostater.

I tillegg til komfort og jevn varmefordeling er det vannbårne systemet også spesielt egnet for de som er sensitive mot støv i luften, og de som er plaget med astma eller allergi. Systemet kan også kombineres med ulike andre fornybare varmekilder.

Vinderen Rør leverer varmepumper fra ledende og anerkjente merker som Vaillaint og Nibe.

Dette må du vite når du skal velge varmepumpe

Når du skal velge varmepumpe er det særlig tre alternativer som er populære: luft-til-luft, luft-til-vann og væske-til-vann. Det finnes ingen fasit på hvilken type du bør velge. Det varierer i stor grad ut ifra dine ønsker og behov, samt tilgjengeligheten av varmekilder.

For å finne den varmepumpen som best dekker dine behov er det noen enkle, men viktige, spørsmål du bør stille:

  • Hva slags klima skal den monteres i?
  • Er pris eller ytelse viktigst for deg?
  • Hvor stor er boligen?
  • Hvor godt isolert er boligen?
  • Skal pumpen dekke hele oppvarmingsbehovet, eller suppleres med andre varmekilder?
  • Hvilke krav og forventninger har du til støy?
  • Vi anbefaler å velge en modell som innfrir dine ønsker og forventninger, samtidig som den håndterer de krevende forholdene et nordisk klima medfører.

Installasjon og plassering er viktig

Varmepumpen må monteres riktig for at du skal få en optimal og energieffektiv løsning med høy komfort. Installasjonen er like viktig som selve pumpen, og derfor er det viktig å bruke en kompetent fagperson som kjenner produktet godt.

For best mulig komfort er riktig plassering både innvendig og utvendig viktig. En befaring med en profesjonell installatør vil avdekke eventuelle ekstrakostnader ved installasjonen, hjelpe deg med å finne riktig modell for din bolig og identifisere den beste plasseringen for varmepumpens inne- og utedel.

 

Skal du installere varmepumpe? Kontakt Vinderen Rør i dag for et uforpliktende tilbud!

Flere artikler

Vedlikehold av din gamle bergvarmepumpe: En nødvendig guide for optimal ytelse

Når vinterkulden setter inn, er det din gamle bergvarmepumpe som sørger for behagelig varme i hjemmet ditt. Men visste du at regelmessig vedlikehold av bergvarmepumpen ikke bare forlenger dens levetid, men også sparer deg for kostbare reparasjoner og energiforbruk? Denne artikkelen gir deg en grundig oversikt over viktigheten av vedlikehold, tegn på at din bergvarmepumpe trenger oppmerksomhet, en praktisk vedlikeholdsguide, og råd om når du bør søke profesjonell hjelp. La oss dykke inn i hvordan du kan sikre at din bergvarmepumpe fortsetter å fungere effektivt år etter år.

Les mer
Fast rørlegger - Vinderen Rør

Her er fordelene du får med fast rørlegger

Mange rørleggerbedrifter tilbyr rammeavtaler til bedrifter og borettslag, men visste du at du kan få en lignende avtale som privatperson? Hos Vinderen Rør tilbyr vi fast rørlegger til alle privatkunder som ønsker det.

Les mer