Vurderer du å skaffe deg et dusjtoalett?

Har du først prøvd et dusjtoalett er sjansen stor for at du ønsker deg et til ditt eget bad. Se hvorfor stadig flere nordmenn velger rengjøring med vann fremfor papir etter toalettbesøket.
Dusjtoalett - Geberit AquaClean

Velg en fagperson du kan stole på

I et land der enkelte fremdeles sverger til utedo på hytta, er det ikke overraskende at nyvinninger på toalettfronten bruker litt tid på å få et ordentlig fotfeste. Slik er det også med dusjtoalettet. Mens vann lenge har vært foretrukket fremfor papir etter toalettbesøk i Øst-Asia, og særlig i Japan – og til tross for at bideer er vanlig i en rekke europeiske land – er det fremdeles få nordmenn som har investert i et dusjtoalett.

De seneste årene har antallet likevel økt, og nå ser vi at stadig flere får øynene opp for den hygieniske og komfortable måten å vaske seg på etter et toalettbesøk. 

Riktignok har de fleste av oss fremdeles til gode å prøve et dusjtoalett, men for de som får muligheten er reaksjonen ofte den samme: Dette er noe vi vil ha på vårt eget bad!

 

Bedre hygiene med dusjtoalett

Vann er en naturlig del av hygiene og renslighet. Vi vasker kroppen vår, ansiktet vårt og hendene våre med vann. De samme gjelder klær, håndklær, sengetøy, oppvask, gulv, hus, bil og kjæledyr. Det finnes nærmest ikke en situasjon der vann ikke er en naturlig del av rengjøringen.

Unntaket er etter toalettbesøk. Da bruker vi i stedet papir.

Personlig hygiene er en av de vanligste årsakene til at flere nå velger å investere i et dusjtoalett. Varmt vann gir en grundigere rengjøring enn toalettpapir, og oppleves i tillegg i mer forfriskende.

Mange dusjtoalett kommer også med teknologi og funksjoner som gjør selve dobesøket mer hygienisk. Toalettseter som åpner seg automatisk, og dusjstråler og lufttørking som styres ved hjelp av fjernkontroll eller via en mobilapp gjør at du kan gjennomføre hele prosessen uten å på noe tidspunkt måtte berøre toalettet med hendene.

Selv rengjøringen av dusjtoalettet er mer hygienisk, da de fleste modeller kommer uten spylekant – et ettertraktet samlingssted for bakterier – og har “quick release”-funksjoner som gjør det enkelt å koble av setet for å komme enklere til overalt.

Komfort i høysetet

Komfort er en annen viktig faktor for de som foretrekker dusjtoalett fremfor det tradisjonelle klosettet. I tillegg til å rengjøre bedre er dusjstrålen mer skånsom mot huden, og du unngår hudirritasjoner og kløe som lett kan oppstå i det ømfintlige området når du bruker toalettpapir.

Selv om det kanskje føles litt merkelig de første par gangene, er det behagelig å vaske seg med romtemperert vann, for deretter å bli tørket ved hjelp av varm luft.

Avhengig av modellen du velger byr dusjtoalettet også på flere andre komfortfaktorer, som eksempelvis oppvarmet toalettsete, personlige velværeinnstillinger og luktavsug som fjerner vond lukt og renser luften direkte fra toalettskålen.

Noen modeller kommer til og med med orienteringslys, slik at du slipper å skru på det skarpe taklyset på badet dersom du må gjøre ditt fornødne om natten.

Hvordan fungerer et dusjtoalett?

Gjennom store deler av toalettbesøket fungerer et dusjtoalett på samme måte som et hvilket som helst tradisjonelt toalett. Du setter deg på setet og gjør det du skal, slik du alltid har gjort.

Når oppgaven er gjennomført trykker du på en knapp – enten på toalettet, på en fjernkontroll eller i en mobilapp – for å aktivere dusjstrålen. Da kommer det ut en dusjarm som er innebygget i setet eller toalettskålen. Denne dusjarmen sender av gårde en stråle med temperert vann som rengjør området. Som oftest kan du justere både temperatur og vannstyrke, så vel som strålens posisjon.

En rekke dusjtoaletter kommer i også med en egen dyse for kvinner, som rengjør underlivet på en skånsom og behagelig måte for optimal intimhygiene.

Deretter tørker du deg ved hjelp av varm luft, dersom modellen har denne funksjonen. Alternativt kan du tørke deg lett enten med litt papir eller med en klut.

 

Dusjtoalett fra Geberit

Et av de mest populære dusjtoalettene på markedet er Geberit AquaClean. Toalettet kommer i ulike modeller, med ulike funksjoner og forskjellig prisnivå.

Toppmodellen Mera har alt du kan ønske deg av funksjoner, fra føner og “lady shower” til luktavsug, varme i setene og personlige innstillinger for ulike familiemedlemmer. Modellen kommer i to utgaver, Classic og Comfort.

De øvrige modellene er Tuma – en universalmodell som også kommer i variantene Classic og Comfort – og den stilfulle Sela. Du kan lese mer om de ulike Geberit AquaClean dusjtoalettene her.

Skal du investere i et dusjtoalett? Vinderen Rør kan hjelpe deg med installasjon, oppkobling og klargjøring! Bestill rørlegger i dag!

Flere artikler

Vedlikehold av din gamle bergvarmepumpe: En nødvendig guide for optimal ytelse

Når vinterkulden setter inn, er det din gamle bergvarmepumpe som sørger for behagelig varme i hjemmet ditt. Men visste du at regelmessig vedlikehold av bergvarmepumpen ikke bare forlenger dens levetid, men også sparer deg for kostbare reparasjoner og energiforbruk? Denne artikkelen gir deg en grundig oversikt over viktigheten av vedlikehold, tegn på at din bergvarmepumpe trenger oppmerksomhet, en praktisk vedlikeholdsguide, og råd om når du bør søke profesjonell hjelp. La oss dykke inn i hvordan du kan sikre at din bergvarmepumpe fortsetter å fungere effektivt år etter år.

Les mer
Fast rørlegger - Vinderen Rør

Her er fordelene du får med fast rørlegger

Mange rørleggerbedrifter tilbyr rammeavtaler til bedrifter og borettslag, men visste du at du kan få en lignende avtale som privatperson? Hos Vinderen Rør tilbyr vi fast rørlegger til alle privatkunder som ønsker det.

Les mer