En automatisk vannstopper kan spare deg for tusenvis av kroner

Med en automatisk vannstopper sikrer du at vannet stenges av ved eventuelle lekkasjer. Det kan spare deg for betydelige utgifter knyttet til vannskader.
Automatisk vannstopper - VInderen Rør

Velg en fagperson du kan stole på

I alle boliger som er bygget eller rehabilitert etter 2010 er det installert en vannstopper. For å møte dette kravet velger de fleste å installere en såkalt automatisk vannstopper, en elektronisk variant som slår tidlig inn ved tegn til lekkasje – og forhindrer store materielle skader.

Stopp vanntilførselen fort

Om vannet stenges automatisk og umiddelbart, minker skade- og utgiftsomfanget som følge av en lekkasje. Systemet fungerer ved at en magnetisk lås, koblet til strømanlegget i boligen, stopper vanntilførselen dersom uhellet er ute.

Dette muliggjøres ved hjelp av flere sensorer og en magnetventil som monteres på rørene.

Kommunikasjonen mellom stopperens magnetventil og sensorene på gulvet er på de fleste typer trådløs. Ventilen stenger vanntilførselen automatisk når sensorene registrerer vann på avveie.

Vannstopperen gjør det også veldig enkelt å stenge hovedkranen dersom du skal være borte noen dager. En bryter ved utgangsdøra aktiverer magnetventilen, og det er like enkelt å skru den av som det er å slå av lyset.

Hva sier forskriftene?

Vannstoppere ble obligatorisk etter innføringen av den byggtekniske forskriften TEK 10, som nå er erstattet av det nye regelverket TEK 17. Da byggteknisk forskrift ble oppdatert ble det innført et krav at alle rom uten sluk, men med mulighet for tapping av vann, skal være utstyrt med automatisk vannstopper.

Derfor benyttes disse ofte i rom hvor det ikke er sluk, som for eksempel kjøkken, WC-rom, boder med tappekran eller andre rom med varmtvannsbereder. Om det ikke er sluk på baderommet, er det er krav om en stoppemekanisme også her.

Vannstoppere skal monteres når vanninstallasjonene mangler overløp, og plasseres i rom uten sluk og vanntett gulv.

Hvorfor anbefaler vi automatisk vannstopper?

Fordi forskriftene i all hovedsak omhandler bygg som er oppført eller renovert i løpet av det siste tiåret er det er mange eldre boliger og næringsbygg som er unntatt regelen. Men selv om reglene ikke gjelder lønner det seg likevel som regel å følge dem.

Vi anbefaler på det sterkeste at alle som eier, eller skal gå til anskaffelse av, boliger eller næringsbygg hvor dette ikke er på plass installerer en slik vannstopper.

Hvorfor? Fordi det er din største sikkerhet mot kostbare lekkasjer, og en liten utgift i den store sammenhengen.

Det finnes ulike typer, med forskjellige sensorer, hvorav noen kun varsler med lyd eller gjennom en app. Andre alternativer stenger vannet automatisk så fort lekkasjen oppstår.

Vi anbefaler sistnevnte, eller i det minste sensorer som også er koblet opp mot en vannstopper på hovedvannrøret, slik at du får stoppet lekkasjen umiddelbart.

Installering av automatisk vannstopper

Det er ikke bare oss rørleggere som ønsker flere vannstoppere installert. Også forsikringsselskapene er, ikke overraskende, begeistret for løsninger som hindrer skader som hvert år i sum er oppe i milliardklassen.

Forsikringsselskapene har større utbetalinger på grunn av vannskader enn brann og tyveri til sammen, og enkelte selskaper tilbyr derfor rabatter til kunder som installerer et så viktig redskap mot vannskader.

Vinderen Rør samarbeider utelukkende med seriøse og anerkjente leverandører, og tar på oss oppdrag med å installere vannstoppere hos alle små og store kunder. Aller helst gjør vi dette før du rekker å angre på at du ikke ba oss om det.

 

Skal du installere automatisk vannstopper? Vinderen Rør kan gjøre jobben for deg! Kontakt oss i dag for et uforpliktende tilbud!

Flere artikler

Vedlikehold av din gamle bergvarmepumpe: En nødvendig guide for optimal ytelse

Når vinterkulden setter inn, er det din gamle bergvarmepumpe som sørger for behagelig varme i hjemmet ditt. Men visste du at regelmessig vedlikehold av bergvarmepumpen ikke bare forlenger dens levetid, men også sparer deg for kostbare reparasjoner og energiforbruk? Denne artikkelen gir deg en grundig oversikt over viktigheten av vedlikehold, tegn på at din bergvarmepumpe trenger oppmerksomhet, en praktisk vedlikeholdsguide, og råd om når du bør søke profesjonell hjelp. La oss dykke inn i hvordan du kan sikre at din bergvarmepumpe fortsetter å fungere effektivt år etter år.

Les mer
Fast rørlegger - Vinderen Rør

Her er fordelene du får med fast rørlegger

Mange rørleggerbedrifter tilbyr rammeavtaler til bedrifter og borettslag, men visste du at du kan få en lignende avtale som privatperson? Hos Vinderen Rør tilbyr vi fast rørlegger til alle privatkunder som ønsker det.

Les mer