Reduser strømutgiftene med en smart varmtvannsbereder

På tide å skifte ut varmtvannsberederen? Da kan det lønne seg å investere i en smart varmtvannsbereder, som gir deg full kontroll over når på døgnet vannet varmes opp.
Smart varmtvannsbereder - Hovedbilde - Vinderen Rør

Velg en fagperson du kan stole på

Visste du at varmtvannsberederen din kan hjelpe deg med å få bedre kontroll over strømutgiftene dine? I et gjennomsnittlig norsk hjem går ca. 20 prosent av det totale strømforbruket med til oppvarming av vann. Med en smart varmtvannsbereder kan du styre når på døgnet vannet varmes opp, og på den måten redusere utgifter knyttet til strøm.

Smarthusløsninger gir deg bedre kontroll

Smarthusløsninger og styringssystemer blir stadig mer populære i norske hjem. Ulike systemer har ulike funksjoner, og der noen smarthusløsninger fokuserer på komfort vender andre blikket mot sikkerhet og energiforbruk.

TV-er, musikkanlegg, lys, solskjerming, hvitevarer, varmepumper, boligalarmer og elbilladere kan alle styres via en app på mobilen – og tilbyr gjerne analysefunksjoner og kontrollpaneler som gir oss langt bedre oversikt og kontroll over hjemmene våre enn tidligere.

Nå gjelder dette også varmtvannsberederen din – og det er flere gode grunner til å velge en smart varmtvannsbereder til ditt hjem,

Billigere oppvarming med smart varmtvannsbereder

En smart varmtvannsbereder reduserer ikke i utgangspunktet energibruken din. Det krever like mange kilowattimer å varme opp vannet i en 200-liters tank, uavhengig av om berederen er gammel eller ny, smart eller ordinær.

Det smartberederen derimot gjør, er å senke kostnadene og strømutgiftene knyttet til oppvarmingen av vann. Ved hjelp av innebygd automatikk i berederen, eller en smartløsning som lar deg kontrollere berederen via en mobilapp, kan du velge selv når på døgnet vannet skal varmes opp.

Ved å styre oppvarmingen av vann til de timene i døgnet da strømprisen er lavest – på samme måte som at du lader elbilen om natten – kan du med andre ord senke strømutgiftene dine.

Nye varmtvannsberedere med moderne teknologi har også langt bedre isolasjon enn gamle og slitte beredere. Dette bidrar til at vannet taper mindre varme i tanken, og holder rett temperatur lenger.

Få opptil 5000 kr i Enova-støtte

En annen god grunn til å velge en smart varmtvannsbereder er at du kan få deler av investeringen dekket med støtte fra Enova. 

Statsforetaket, som skal bidra til mer effektive og fornybare energi- og klimaløsninger, anbefaler smarte varmtvannsberedere, og dekker opp til 5.000 kr av innkjøpsprisen gjennom støtteordningen Enovatilskuddet.

En smartbereder koster vanligvis om lag 3.000 til 5.000 kroner mer enn en tradisjonell varmtvannsbereder, så hele prisforskjellen dekkes altså av støtteordningen. Det er riktignok noen krav som må oppfylles.

Hvis du kombinerer en smart varmtvannsbereder med smart strømstyring for boligen din kan du kvalifisere til ytterligere støtte.

Høiax og OSO tilbyr smarte løsninger

Både Høiax og OSO Hotwater – to av de ledende leverandørene i markedet – har nylig lansert smarte løsninger for oppvarming av vann.

Høiax CONNECTED – smart varmtvannsbereder

Høiax CONNECTED er en smart varmtvannsbereder som kan styres fra mobile enheter, og som er kompatibel med smarthusløsninger som, blant andre, Futurehome. Berederen styres via en skyløsning, og du kan derfor kontrollere funksjonene enten du sitter i stua eller på hytta.

Berederen fra Høiax har en rekke smarte og nyttige funksjoner, deriblant ulike driftsmodus og et automatisk legionella-program.

OSO Charge – smart styringsenhet

Dersom du allerede har en velfungerende og relativt ny varmtvannsbereder kan du velge å i stedet investere i en smart styringsenhet som kan monteres på og kobles til din eksisterende bereder.

Dette er et rimeligere alternativ enn å investere i ny bereder.

En slik løsning er OSO Charge, en smartkomponent utviklet av OSO Hotwaters søsterselskap OSO Energy. Enheten tilbyr tilsvarende funksjoner og muligheter som en smartbereder, og snakker direkte med Nord Pool for å beregne når strømmen er billigst.

OSO Charge er såkalt retrofit, og kan ettermonteres på alle varmtvannsberedere av OSO SAGA S 200/300 og SX 200/300, så lenge disse er produsert etter september 2017.

 

Vinderen Rør kan montere og installere din nye, smarte varmtvannsbereder. Kontakt oss i dag for et uforpliktende tilbud!

Flere artikler

Vedlikehold av din gamle bergvarmepumpe: En nødvendig guide for optimal ytelse

Når vinterkulden setter inn, er det din gamle bergvarmepumpe som sørger for behagelig varme i hjemmet ditt. Men visste du at regelmessig vedlikehold av bergvarmepumpen ikke bare forlenger dens levetid, men også sparer deg for kostbare reparasjoner og energiforbruk? Denne artikkelen gir deg en grundig oversikt over viktigheten av vedlikehold, tegn på at din bergvarmepumpe trenger oppmerksomhet, en praktisk vedlikeholdsguide, og råd om når du bør søke profesjonell hjelp. La oss dykke inn i hvordan du kan sikre at din bergvarmepumpe fortsetter å fungere effektivt år etter år.

Les mer
Fast rørlegger - Vinderen Rør

Her er fordelene du får med fast rørlegger

Mange rørleggerbedrifter tilbyr rammeavtaler til bedrifter og borettslag, men visste du at du kan få en lignende avtale som privatperson? Hos Vinderen Rør tilbyr vi fast rørlegger til alle privatkunder som ønsker det.

Les mer